Това призна в Бургас кметът на столицата Бойко Борисов и неформален лидер на ГЕРБ в открито студио в местна телевизия, цитиран от БТА.
Той и кандидатът на политическата сила в Бургас Димитър Николов отговаряха на въпроси на местни журналисти.
В морския град опоненти в неделя ще са Димитър Николов на ГЕРБ и кандидатът на "Атака" - Валери Симеонов. За "Атака" Борисов коментира, че привържениците на тази партия са най-бедните, най-онеправданите, бунтарите и изведнъж тези хора били олицетворени с "архонта"- собственикът на заведения в София. В Бургас обаче "Атака" имала добър кандидат, тъй като Валери Симеонов е успял да измести досегашния кмет Йоан Костадинов от битката на балотажа.
Борисов коментира още купуването на гласове. "Когато криминализираш и двете деяния - за този, който вземе и този, който дава пари за гласове, кой ще си признае, че е взел, след като ще влезе в затвора?!", коментира Борисов.
Той добави, че са допуснати и много бизнеспартии в изборите. "Бизнеспартиите в слаба държава са вкарали по 2-ма, 3-ма, че и повече общински съветници. С това тотално са нарушили вече така наречената политическа стабилност. Аз няма да се учудя, ако първата предпазна клауза от Брюксел ни удари заради липсата на политическа стабилност. Превземането на политическите партии от бизнесподобни ликвидира политическата отговорност", каза още Борисов.