След "Атака", която оспорва вота в София, стана ясно, че в Петрич 13 от 14-те кандидати са подали жалба за касиране.
В Сандански има жалби от от 11 партии и коалиции.
Oт Демократическата партия (ДП) съобщиха, че 15 хиляди гласа за Кирил Йорданов са били добавени след края на изборния ден. Реалният резултат за кандидата за трети кметски мандат във Варна бил 37-38%. ДСБ обеща да подаде жалба за касиране на изборите - данни за най-големи изборни нарушения в морската столица постъпват от районите "Младост", "Аспарухово" и "Владиславово". Председателят на ДП Красен Железов съобщи за прехвърляне на чували с предварително попълнени бюлетини и оформени протоколи през прозорците на секционни комисии в трите района.
ГЕРБ депозира две жалби в Административния съд във Велико Търново за касиране на изборите за кмет и за общински съветници. В деня на регионалния вот независимият кандидат Румен Рашев получи 30,53% от гласовете, кандидатът на БСП д-р Иван Манчев – 24,8%, а издигнатият от ГЕРБ Цветан Цветанов – 21,63%. В жалбата се сигнализира за купуване на гласове; за голям брой недействителни бюлетини - 2560, които според партията следва да се смятат за действително подадени в полза на кандидата на ГЕРБ. В жалбата се посочва за неправилно изготвени избирателни списъци.
От ГЕРБ са внесли жалба за касиране на изборите в община Павликени. Предстои да бъде внесена жалба и за вота в община Свищов и в Хасково. Мотивите за искането за касация на вота в Хасково ГЕРБ щели да обявят след балотажа. Засега е ясно, че ГЕРБ няма да подкрепят нито един от кандидатите на балотажа в Хасково - досегашния кмет Георги Иванов и кандидата на ДПС Евгени Честименов.
Административният съд в Благоевград вече е изискал постъпилите касиране на вота жалби в ОИК - Петрич. След това съдия-докладчик ще се произнесе по всяка постъпила жалба и съответно - по спиране на провеждането на втори тур за избор на кмет на Община Петрич.
Независимият кандидат за кмет и съветник в Девин Здравко Чепишев също е депозирал жалба с искане да бъде касиран изборът за общински съветници в общината, съобщи Инфорадио. Според Чепишев по време на изборите в Девин е имало множество нарушения. Независимият кандидат, който бе изключен от ДПС заедно със своя брат близнак Живко Чепишев, твърди, че нарушенията са именно от страна на щаба на движението.
„Новото време” ще иска касиране на изборите в Русе. О партията твърдят, че имат снимки, протоколи и номера на джипове, които доказват купуване на гласове в ромския квартал Селеметя.
Още във вторник стана ясно, че ще се иска касиране на вота в Кърджали и Ардино.