Момичето, което е от Варна, е скочило от моста около 10.30 часа, съобщи БТА, като се позова на Областната дирекция "Полиция" в града. Неволен свидетел на инцидента е станала жена, която подала сигнала в ОДП-Варна. Тялото на детето е извадено от служители на Четвърто РПУ с помощта рибари.
При огледа на Аспаруховия мост, от мястото на което е стояло момичето, е открит ученическият му бележник. Улики за престъпление не са открити. Полицията е установила, че девойката живее с майка си и сестра си. Баща й пътува с кораб и в момента не е в страната. При последния разговор на момичето с баща му то обяснило, че мечтае да скочи с бънджи от Аспаруховия мост. Той обещал, че щом се върне ще го направят заедно. Тази сутрин 14-годишното момиче споделило със сестра си, че няма време да чака баща им и ще се опита да скочи от моста без обезопасителните въжета, коментирайки, че нищо особено не би се случило, допълват от полицията
Вчера се разбра, че във времето, когато учениците бяха в принудителна заради учителската стачка ваканция шест момичета на възраст между 13 и 18 години са опитали да се самоубият с хапчета. Ученичките са били приети в Клиниката по токсикология към Военноморската болница в града. И шестте инцидента са били предизвикани от семейно-битови конфликти.