Това съобщи пред БНТ председателят на комисията проф. Стоян Кушлев, цитиран от БГНЕС. През 2006 г. запорираното имущество е било за 21.7 милиона лева. В момента се водят и 38 дела за отнемане на имущество. Седем от тях са за имоти за над 1 милиона лева, съобщи Кушлев.
Председателят на комисията даде за пример случаите със запорираното имущество на бившия директор на Топлофикация-София Валентин Димитров, неговата възрастна майка Цецка Димитрова, като и на двамата запорираното имущество е за над 4 милиона лева.
Стоян Кушлев отново повтори, че имало сериозни заплахи срещу него и комисията. МВР е предприело всички необходими мерки за защитата. Ние засягаме големи интереси и поради тази причина са тези заплахи, каза Кушлев пред БНТ и добави: “Не сме допускали и няма да допуснем намеса в нашата работа по политически съображения“. Стоян Кушлев уточни пред БНТ, че подобни опити имало при започването на разследване срещу бившия кмет на столицата Стефан Софиянски, както и срещу настоящия кмет на София Бойко Борисов. Проф. Кушлев посочи като пример за намеса и специалната поправка в закона, която позволи рапарът Ванко 1, който бе осъден за сводничество, да бъде пуснат на свобода.