Това каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти след заседанието на Висшия съдебен съвет по повод на казаното от бургаския заместник-окръжен прокурор Светлозар Костов, че задържаният за организиране на престъпна група Димитър Желязков-Митьо Очите е имал контакти с политици.
Изявления от рода: "По едно дело протичат много влиятелни хора, ама няма да ви кажа кои са", не помагат на работата по делото и на прокуратурата като цяло, каза главният прокурор. Според него един прокурор трябва да говори по този начин, когато е готов да назове имената на политиците. Когато е готов да назове имената на политиците, трябва да разполага с доказателства, които не ми е известно да има към този момент, посочи Велчев. Той добави, че е бил силно смутен от изявленията на Костов. Прокурорите трябва да внимават какво говорят, за да не създават празни сензации, добави главният прокурор.
Бившият председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който бе показно разстрелян на 9 май тази година в центъра на Бургас, е един от политиците, тясно свързани с престъпната дейност на Димитър Желязков-Очите, съобщи "Стандарт". Доказателствата за това са в папките със стенограми от специални разузнавателни средства, които скоро щели да бъдат оповестени от съда.
Преди ден от прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство срещу несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите и групата му е приключило. Материалите от разследването са събрани в 34 тома, а данните от СРС са описани в над 40 папки. Димитър Желязков заедно с 12 от неговата наркогрупа е в ареста от 2 април т.г. Обвинението срещу тях е за организиране на въоръжена престъпна група с цел разпространение на наркотици.