Държавният глава не би издал указ за обнародване на закон, който съдържа заложените промени в предлагания вид, се посочва в съобщението. Проектът на правителството предвижда при изчисляването на облагаемата основа за организаторите на хазартни игри да се приспадат изплатените печалби, което би довело до намаляване на облагането за тях.
С това предложение се увеличават двойно доходите от хазарт, заявиха вчера от ДСБ,ОДС и Атака. От коалиционните партньори ДПС и НДСВ се зарекоха, че между двете четения на закона текстовете за хазарта ще бъдат променени. Ще направим консултации в управляващата коалиция и целта ни ще бъде да се намери справедлив начин на облагане на хазарта, каза Милен Велчев при вчерашните дискусии в бюджетната комисия о промените в закона.
"Това е бюджет на хазарта, с който българите ще бъдат по-бедни в края на годината, отколкото са били в началото й, защото инфлацията ще бъде по-висока от предвидената от правителството". Toва каза депутатът от ДСБ Нено Димов, аргументирайки отрицателния си вот на първото четене на бюджета в сряда. Бюджетът може да се характеризира с думите "Да живее хазартът, тежко на българските граждани!", каза Димов.
Учудващ за мен опитът за данъчни облекчения на хазарта, кой печели от това, попита преди дни американският посланик Джон Байърли.