Пламен Николов е пострадал в центъра на София посред бял ден. Той е с травма на ръката след удар с бухалка. От полицията са задържали извършителя. Той ще остане в районното за 24 часа, съобщи БНТ.
Николов разказва, че е пресичал на пешеходната пътека до църквата "Света Неделя", когато върху него връхлетял автомобил. Николов се възмутил и наругал шофьора, като махнал с ръка да премести колата, без да предположи, че точно това ще предизвика крайно агресивна реакция. Едно от момчетата в колата излязло с бухалка.
"Замахна с една огромна бухалка, голяма колкото ръката ми, дебела, масивна. Аз успях да се предпазя с ръката, ще ви покажа с лявата, защото дясната ми ръка не мога да я движа", разказва Николов.
Момчето замахнало за повторен удар, но виковете на минувачи предотвратили фаталния сблъсък. Лекият автомобил, според пострадалия, в който са пътували двете момчета, е бил с отличителни знаци на "Гвардия" – движението на националиста Боян Расате.
От там обясниха, че по време на изборите са наели десет автомобила от граждани, които нямат нищо общо с "Гвардия", за да бъдат облепени с рекламни материали.
"Нито един от тези автомобили не е собственост на член на движение "Гвардия", което за мен изключва възможността някой от нашето движение да е участник в този инцидент", заяви Боян Расате.
За няколко часа полицията успя да задържи извършителя - младеж на 20 години. Той е признал за инцидента, като се е оправдал с това, че Пламен Николов е ритнал колата му. Изяснява се дали побойникът има нещо общо с хората на Расате.