Двама от братята правят доставки по домове и фирми на прясна пъстърва от техните рибарници, предаде "Фокус". Предлагат я на цена от 8 лв./кг, съобщи игуменът на манастира отец Касиан. Голяма част от кюстендилци се отказаха от традиционния за празника шаран, тъй като в големите търговски обекти той стигна 5.50 лв./кг.
В Русе търсят шаран, но няма, предаде Дарик радио. Цената му се покачи драстично заради голямото търсене от страна на румънските съседи. “Румънците купуват по 40 кг шаран без въобще да се пазарят“, разказват русенски търговци. Във Враца интерес има към щуката, предлагана по 6,50 лв./кг. Хищната риба е известна с вкусовите си качества, но отдавна не е предлагана на врачанския рибен пазар. Някои купуват и сом, който се търгува за 8 лв./кг.
Варненци, които не си падат по сладководните риби, предпочитат да си купят хубав, голям паламуд. Хищната риба от семейството на риба "тон" е изключително вкусна и не случайно рибарите имат поговорка: "Кеф ти риба, кеф ти паламуд!"
Хората с по-празна кесия предпочитат толстолоба, тъй като цената му е 2,20-2,30 лв./кг. Гастрономите налитат на бялата риба, която се смята за най-чиста и все още може да се намери за 5 лв./кг.
Зарган и сафрид ще имат на трапезата си рибарите в Царево. Ако времето е хубаво, те ще спазят традицията и ще влязат с кораб и лодки в морето, където ще хвърлят цветя и така ще отдадат дължимото на загиналите моряци.
За първи път тази година бургазлии ще отбележат празника на града с рибна фиеста. Рибни деликатеси и вина ще бъдат изложени на централния площад “Тройката” на символични цени, предаде БГНЕС.
Днес имат празник и банкерите. Именници са Никола, Николай, Николина, Ненка, Нина.
Вижте каква риба се продава на пазара