Това заяви преподавателят във Факултета по журналистика Борис Ангелов, който бе обвинен в сексуален тормоз.
Предаването „Господари на ефира" излъчи материал, в който Ангелов изнудва студентка от факултета, заплашвайки я, че няма да получи оценка, ако не посети дома му. Той я кани и на "весел уикенд".
Всичко, което се случи е манипулация, аз просто играех нейната игра, заяви преподавартелят по телевизионна журналистика пред НТВ, цитиран от news.bg. Според него не е имало възможност момичето, което го обвинява в сексуален тормоз, да получи оценката, тъй като е била в САЩ, когато трябвало да я изпитва.
По думите му студентката го е заплашила и заявила, че ще му „стъжни живота". След това тя е посетила няколко пъти кабинета му и неколкократно му е отправяла намеци.
Ангелов твърди, че излъченият материал е манипулативно монтиран и думите му са извадени от контекста. "Не виждам нищо лошо в това да я поканя у дома, аз съм канил много студенти. Още повече, да сте ме чули някъде да я изнудвам директно за секс", попита Ангелов.
Смятам, че това, което се случи е опит да бъде отстранен от факултета, предполага той. Вчера ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Иван Илчев прекрати договорите на хонорувания преподавател.
По думите на Ангелов материалът е заради конкурс за директор на стартираща телевизия. Това е опит да не бъда допуснат до конкурса и има заинтересовани лица, каза още Ангелов.
56-годишният преподавател призна, че много студентки са посещавали дома му, но отрече да е имал сексуални контакти с тях. Просто играх една игра, повтори Ангелов.
Снимки "Да ми дойдеш на гости"