Това съобщи БТА, като се позова Валери Събев, главен инспектор на областната дирекция "Гражданска защита". В помощ на аварийните екипи на Е.ОН са изпратени верижни машини на Гражданска защита, като прогнозите са електроснабдяването във всички селища да бъде възстановено до края на деня. След спирането на снеговалежа и повишаването на температурите се нормализира обстановката по пътищата на територията на област Велико Търново. Отменени са всички ограничения за автомобилите, преминаващи през Прохода на републиката, както и по направлението София-Варна в участъка Антоново-Омуртаг, информираха дежурните от областното пътно управление.
Повече от 40 са населените места в Габровска област, които второ денонощие нямат ток, съобщи Митко Астарджиев, директор на областната дирекция "Гражданска защита". Причината за прекъсване на електрозахранването са падналият обилен мокър и тежък сняг вчера. Общо 215 аварийни екипа на Е.ОН - България работят в Габрово, Дряново, Трявна и Севлиево за отстраняването на повредите. Без ток са туристическите местности и обекти Узана, Соколският манастир, квартал Етъра, архитектурният резерват Боженци. Аварийни екипи работят по отстраняването на повредите, информираха от Гражданска защита и допълниха, че обстановката в града постепенно се нормализира след спирането на среговалежа.
Всички основни пътища към високопланинските села са почистени и в търговските обекти там са доставени хляб и хранителни продукти. Някои от пътните отклонения все още са труднодостъпни, заради паднали и изкоренени дървета. Проходът Шипка е отворен за леки и лекотоварни автомобили, но е забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.