А парите, с които купи компютрите, не си ги носил в куфарче, това е ясно. Дошли са директно по банковата ти сметка или може би ще дробиш днес, че ти ги е харизал Чан Кай-ши за дребни услуги по отърваване на кожата, когато го подгони през 1949 г. Мао. Големи смешки, няма що. Остава някой да поверва.
Моллов на времето твърдеше във вестник ”Отечествен фронт”, че открил началния си капитал в плик на магистрала в Австрия. Изпаднали горките долари от нечий джоб, но намерили кадърни ръце и се умножили.
Иначе др. Стойчев е прав в едно, големите глигани на прехода ги отстреляха подборно, защото си повярваха, че парите дадени им за управление, са техни. Толкова се вживяха във версията с изникването на първия им милион, че забравиха как години наред за Япония изнасяхме компоти, не компютри. А когато надраснеш своето ниво на силов борец, ти прочитат приказката за незнайния войн и идва Архангел Михаил с походката на Щирлиц.
Затова всички опитаха от методиката - живейте бързо момчета, но най-много се облажиха от нея курвите покрай тях, които станаха наследници. Да им е честито! На стари години ще трябва да плащат за пластични операции и млади момчета. Това е тъжната, но поучителна история на тъй наречения преход на комунистите в капиталисти.
Мнението е от форума към новината