Исковата молба е от "Всяка неделя" срещу БНТ. Тогава генерален директор на БНТ е Кирил Гоцев. Аргументите на съда са, че договорът който е сключен между двете страни, е нищожен и не е одобрен от Управителния съвет на телевизията. В самия момент на сключване на договора той е бил без правно основание. Решението по делото е излязло през декември, след като заседанието по него се е провело през ноември. Решението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Кирил Гоцев бе отстранен от поста директор на телевизията през 2004 г. заради груби и системни нарушения на медийния закон. Тогава надзорниците посочиха три случая от работата на БНТ. Първият е в спряното предаване на Явор Дачков "Гласове" от 19 декември 2001 г., в което бил обиден премиерът Симеон Сакскобургготски. Тогава обаче Гоцев все още беше и.д. директор на БНТ. Другите две нарушения са за недадено право на отговор в "Актуално" и "Всяка неделя", поискано от собствениците на "Каолин".
Дело срещу БНТ загуби и руската фирма "Видеоинтернешънъл". Преди време СГС отхвърли като неоснователен иска на "Видеоинтернешънъл" срещу БНТ за претърпени вреди и пропуснати ползи на основание сключен договор от Кирил Гоцев и "Видеоинтернешънъл". Според скандалния договор между фирмата и БНТ компанията щеше да представлява България при търсене на реклами в и извън страната, като увеличи приходите от тях. Документът беше подписан от Кирил Гоцев на 28 януари 2004 г., но за него се разбра от публикация в руски медии. След това последва уволнението на тв шефа от Съвета за електронни медии. Компанията след това поиска обезщетение заради загуба, нанесена от неизпълнение на оспорвания договор. Под рекламния договор стоеше и подписа на бившия рекламен шеф Велислав Велев. Юристите на БНТ от самото начало поддържаха тезата, че контрактът няма правни последици, защото не е одобрен от Управителния съвет на БНТ.