Той бе извикан в прокуратурата като свидетел по делото, което започна срещу директора на "Трамкар" Христоско Вретенаров.
Пред журналисти Василев отказа да обясни какво е заявил по време на разпита, докато производството не приключи. За това дали е оказван натиск по отношение на Вретенаров, Василев заяви, че е абсурд, съобщи БТА.
Нищо не дължа на "Трамкар", допълни той. Според него, отстраняването на Вретенаров от длъжност и получаването на поръчка за два милиона и половина лева за изпълнение на услуга от страна на "Трамкар" нямат нищо общо, макар да са се случили в един и същи ден. Не мога да кажа дали съпругата ми ще бъде извикана на разпит, допълни Василев. Вретанаров каза тази седмица, че част от парите, който е взел от "Трамкар", са отивали за Симона Василева.
Пред БТА прокурорът по производството Андрей Андреев заяви, че все още не е повдигнато обвинение срещу Йордан Василев по досъдебното производство, образувано срещу него. Събират се доказателства, допълни пред Андреев. Той заяви, че по време на разпита Василев е дал обяснения по случая с Вретенаров и е заявил неща, които тепърва ще бъдат анализирани. Вероятно ще се наложи още един разпит на Василев, но не е ясно кога, добави Андреев.
Признанията на Вретенаров, че е злоупотребявал със средства на предприятието в особено големи размери показва, че кметът Бойко Борисов и администрацията му не са упражнявали предвидения в закона контрол над общинските търговски дружества. Това е позицията на общинските съветнити на ДСБ, приета на тяхно извънредно заседание. Te приканват Борисов да предприеме незабавни мерки за проверка на финансовото състояние и дисциплина във всички търговски дружества на общината.