Инцидентът е станал около 17,30 часа в събота на моста при детелината край село Узунджово. Автобусът на хасковската фирма "Арда тур", който се движел по линията Капитан Андреево-Хасково, се ударил в гребло на снегорин в отсрещното платно, завъртял се и скъсал предпазната мантинела. Първо е паднал от моста върху предната си част, после застанал на гуми, съобщиха от ОДП–Хасково.
Загинала е 31-годишната Мартина Мартинова от Харманли, която отивала на работа в хасковската Спешна помощ. Тя починала в ръцете на колегите си, когато я откарали в МБАЛ-Хасково. Тежко пострадали са седем души, сред които и шофьорът на автобуса - 51-годишният Хашим Тасим. С опасност за живота са 22-годишна жена и 27-годишен мъж с двойно гражданство, съобщи "Фокус". Взети са кръвни проби за алкохол на шофьорите на автобуса и снегорина.
21 са били пътниците в автобуса. По-първоначални данни най-вероятните причини за катастрофата са лошата видимост и хлъзгавият път заради силния снеговалеж. Предстои да бъде назначена техническа експертиза дали автобусът се е движел с несъобразена за условията скорост.
Шофьорът на автобуса може би е виновен за катастрофата, каза часове след инцидента един от оцелелите - 18-годишният Димитър Димов, цитиран от Дарик. "От пътя за Пловдив, отбивката вдясно, той влезе с много висока скорост, автобусът поднесе. После не спря – има знак „Пропусни”, той не спря изобщо, и автобусът поднесе отново. Една кола ни изпревари, защото нямаше къде да мине. След като мина пред нас, ние се забихме в снегорина", разказва потресен младежът. Той дори преди катастрофата споделил с приятелката си, която пътувала до него, че шофьорът кара безумно. По думите му снегоринът се виждал ясно
Автобусът се движи по линията Капитан Андреево–Хасково веднъж дневно. Управител е общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил, съобщи bTV.
Вижте снимки от инцидента