Майката на бебето е 32-годишната Росица Василева Шаркова. Това съобщи д-р Антония Григорова, главен редактор на списание “9 месеца“, организатор на Деветата национална кампания “Бебе на годината“, предаде БТА. При раждането си Спасимира е била с тегло 3,300 кг и с ръст 52 см.
Последното бебе, родено на 31 декември 2007 год. - в 23.30 часа, е Янислава от Варна - в МБАЛ “Света Анна“ във Варна. Майката е Ивелина Колева Иванова /23 г./.
Бебетата ще получат наградите си по време на тържество на 27 януари, посветено на Деня на родилната помощ. Двете деца ще бъдат дарени с традиционните златни медальони, както и с много подаръци, допълни д-р Григорова.
Последното бебе за 2007 г. - Янислава, ще бъде орисано от българския еврокомисар Меглена Кунева, а орисник на “Бебе 2008“ ще бъде министърът на културата Стефан Данаилов. След орисването ще се състои благотворителна вечеря. Средствата ще бъдат предоставени на двете болници, където са се родили двете бебета.
По данни на списанието новородените деца в България на 31 декември и 1 януари са 299. По думите на д-р Григорова се запазва тенденцията на увеличение на раждаемостта у нас с около 5,5 процента. По данни на Националния статистически институт през миналата година в България са родени 78 592 бебета.