Това обяви пред bTV ръководителят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев, цитиран от БГНЕС. Той уточни, че става въпрос за няколко недвижими имота в Поморийско и Несебърско, голяма къща в село Ковачево и няколко автомобила.
“Оказа се, че не можем да намерим документи за собственост на ламборгинито и не можем да го запорираме. Изглежда е взето на лизинг от Германия. И се води на неговата приятелка. Все още се изяснява как колата е регистрирана в Бургас на името на приятелката му, с която живее на семейни начала“, поясни още Стоян Кушлев.
Вече са запорирани имоти на майката на Димитър Желязков и на негови роднини, заяви още Кушлев. Ръководителят на комисията добави, че познати на Митьо Очите са придобивали имоти с негови пари и след това са ги прехвърляли на майка му или на негови роднини. Кушлев припомни, че Върховният съд вече има няколко решения, с които опеделя, че разпоредбите на Закона за конфискуване на имущество, придобито по престъпен начин вече се разпростират и върху живеещите на семейни начала.
Неотдавна Кушлев заяви, че до края на март ще бъде заведено дело за отнемане на имуществото на осъдения вече Димитър Желязков.