Това реши Министерският съвет на извънредното си заседание в понеделник, съобщи правителствената информационна служба. Националният флаг на държавните институции днес ще бъде свален наполовина. В знак на съпричастност към жертвите и техните близки, правителството призовава да бъдат отменени планираните масови тържества.
Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи днес заедно със свещеници от Добрич панихида в памет на загиналите при пожара във влака София-Кардам на 28 февруари. На общоградското възпоменание пред храма "Свети Георги" в Добрич дойдоха много граждани, за да запалят свещ за жертвите в инцидента. Родственици, съученици, бивши учители, приятели, положиха цветя пред портретите на студентите Валерия Желева и Антоанета Тодорова, на Даниел Вичев и на Калчо Стефанов.
Панихида в памет на загиналите пътници при пожара във влака беше отслужена в храма "Свети Александър Невски". Заупокойната служба беше отслужена от главния секретар на Светия синод епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан и от свещеници от столични храмове. Духовниците прочетоха няколко пъти имената на деветте жертви и се помолиха на Господ да им даде покой и да им прости всяко волно и неволно прегрешение.