Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДЕКВР) проф. Константин Шушулов, цитиран от БТА.
Досега няма никакъв ефект от концесията на "Софийска вода", загубите не са намалели и с 1 процент и в момента са едни от най-високите в страната - между 62 и 64 процента, каза още Шушулов.
Той информира медиите, че ДКЕВР е изготвила препоръки за инвестиционния план на концесионера за следващите две години, при изпълнението на които би могло да разреши увеличение на услугата.
Тези препоръки са внесени в Столичен общински съвет, но още не са разгледани, посочи Шушулов. Той добави, че още не е гласувано подновяването на концесионния договор със "Софийска вода", което по закон Столична община трябва да направи.
Неотдавна столичният кмет Бойко Борисов заяви, че ако ДКЕВР не увеличи цената на водата, ще изгубим заема от 58 милиона евро по ИСПА, но това не е така, коментира проф. Шушулов. Той отбеляза, че работата на комисията е да защитава и интересите на потребителите.
С близо 10 процента ще се увеличи цената на природния газ от 1 април, стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране проф.Константин Шушулов. Все още не е постъпило заявление от страна на "Булгаргаз" за новото увеличение на цените. Очаква се това да стане до 10-ти т.м., каза Шушулов пред членовете на Парламентарната комисия по енергетика.