Това обяви след днешното заседание по делото адвокатът на Кузов Николай Беров, цитиран от БТА. По думите му е бил разпитан и другият свидетел в процеса - Стефан Младенов, който е заявил пред съда, че не е ходил в района на гара Подуене с Николай Кирилов и не го е запознавал с Кузов.
Беров обясни още, че клиентът му наистина е посещавал заведение в близост до гарата, но това е било след периода, описан в обвинителния акт по делото. Кузов е пил там кафе през 2004 година, защото му се е развалила колата.
Бившият депутат от "Атака" Владимир Кузов беше осъден на 5 май миналата година от Софийският градски съд на три години лишаване от свобода и обществено порицание. Софийският градски съд призна депутата за виновен по обвинението за извършване на хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г. Като основание за присъдата съдът посочи, че когато е било извършено деянието, момчето е било на 13 години.
След заседанието на съда в сряда подсъдимият Кузов потвърди, че никой от двамата свидетели не е заявил, че го познава. Те са ме виждали само по телевизията, добави депутатът. Той не пожела да коментира дали ако бъде оправдан на втора инстанция, ще опита да изчисти името си по съдебен път. Съдът ще се произнесе по делото в едномесечен срок.