В писмото-отговор, предоставено на БТА, се посочва, че Георги Стоев на срещата си с прокурор и представители на МВР, е отказал да бъде разпитан като защитен свидетел и да получи физическа охрана.
По настояване на Стоев, който бе застрелян в София в понеделник, срещите с него са били извън сградата на Столичната дирекция "Полиция", като на тях са присъствали служители на сектор 01 СДП, се посочва в писмото, подписано от прокурора Чавдар Ангелов. Прокурорът е имал срещи със Стоев и служителите на Столичната дирекция на полицията (СДП) след получен устен сигнал в Софийската градска прокуратура в края на 2006 г. за установено лице, което твърдяло, че са му били възлагани през различни периоди от време организирането и извършването на убийства на различни лица.
По време на разговорите Георги Стоев категорично отказа да се документират тези срещи, отказа да изложи в писмен вид това, което е искал да каже, не съобщи и устно подробности около поръчаните му убийства, отбелязва прокурорът Ангелов. В писмото се посочва, че Георги Стоев е поставил условие, за да разкаже всичко в подробности, преди това да бъде арестуван Младен Михалев.
Отхвърлил е и предложението за защита и разпит като анонимен свидетел. С оглед на отказа на Георги Стоев да съобщи подробности и нежеланието му да посочи някакви други доказателства, че някой му е възлагал организирането на убийства, се стигна до извода, че към онзи момент няма достатъчно данни и законен повод за образуване на досъдебно производство, посочва Ангелов.
В писмото се отбелязва, че за резултата от срещите е докладвано на градския прокурор на София Николай Кокинов, по чието разпореждане Ангелов ги е осъществил.
Имало е среща между застреляния преди два дни Георги Стоев и криминалисти от СДП, потвърди шефът на “Криминална полиция“ в дирекцията Валери Йорданов, цитиран от Дарик. Той допълни, че срещата е била по искане на Стоев, който е бил готов да свидетелства за това, че са му били поръчвали убийства, но в последния момент Стоев се отказал от показанията си.