Това съобщи секретарят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви в града Петко Василев, предаде БТА. Той уточни, че инцидентът е станал преди 10 дни, но жената не е намерила смелост да се оплаче на полицията или прокуратурата, а подала сигнал до комисията. Установено е, че тя има синини по гръдния кош, което е следствие на ритници, каза Василев.
По думите му потърпевшата се оплакала на директора на гимназията, който наредил проверка на работата й с обвинение за некачествено справяне със задълженията й. Учителката е обиждана по най-вулгарния начин и заедно с побоя инцидентът се квалифицира като престъпление, затова сме отнесли случая към прокуратурата, допълни Василев.
Какво става в училищата, се пази в тайна, за да не се накърни имиджът им, като по този начин се прикриват и престъпления, коментира главният секретар на общината и председател на комисията Петя Дойчинова. В интерес на всички ни е противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да бъдат съобщавани, за да започне своевременна работа с децата, добави тя. Според статистиката, 39 на сто от извършителите на престъпления през 2007 г. са от деца, които не са обхванати от училище или друга институция.