Той отхвърли версията за бизнес интереси и разказа пред Нова телевизия за последните години, през които се е виждал всеки ден със Стоев, предаде БГНЕС.
За деня на покушението Додев разказа, че се чул с Георги Стоев малко след 12 и си уговорили среща за 12,30 срещу “Капри”. Точно в 12.30 се видели. “Дойде с колата. Той имаше нервно заболяване, повече от 2-3 преки не можеше да кара кола, ставаше му лошо”, каза приятелят. По думите му Стоев винаги е бил под напрежение, приемал малки хапчета за нервите, билкови. “Оставихме колата и тръгнахме да купим вестници при “Плиска”, докато изчакаме срещата с Румен Леонидов. На 30 м чух 2 бързи изстрела, след това ми писна ухото. Звукът беше като от пиратки. Инстинктивно отскочих 2-3 крачки встрани към един микробус”.
Додев каза, че видял две момчета да се отдалечават бързо и не си спомни да е видял човек, подобен на описания във фоторобота на полицията.
“Имаше много свидетели, предполага се че са видели повече”, каза той. Георги Стоев лежал и бил в безсъзнание. “Надвесих се над него, тогава видях кръвта по главата му и осъзнах какво става”, обясни адвокатът. Той отрече преди покушението Стоев да е казвал “Нещо се случва”, както се появи в някои медии. На въпрос дали писателят е споделял, че го е страх за живота му Додев каза: “В контекста на книгите, които пишеше, можеше да се очаква”. Но по думите му, дори да се е опасявал, Стоев не е очаквал, че това ще се случи. “Беше много затворен, не обичаше да разказва”, добави приятелят.
Първоначално идеята му била да излезе на светло, а книгите му да дойдат по-късно: “Най-напред търсихме връзки за интервюта, в които да разкаже тези истории”. Според Додев някои фрази, след като са били вкарани в художествена форма, може да са били променени, но като цяло събитията и участниците в тях са истински - “Твърдеше, че така се е случило”.
Адвокатът не е знаел какво място заема приятелят му в йерархията, виждал го да идва с охрана, 3-4 автомобила, но не го питал. Додев каза, че Стоев не е искал от него съвети как да постъпи при контактите си с прокуратурата. “Разказа ми същото, което е описал в книгата”, каза той.
Адвокатът отхвърли предположението, че Стоев е писал книгите си по поръчка. “Няма такова нещо”, каза той – “Абсолютно импулсивно започна да пише книгите”.