Част от външната стена от жилищен блок в старозагорския квартал "Казански" падна около два часа в нощта срещу петък.
Блокът е построен през 1980 година и е изграден чрез пакетно-повдигащи плочи. Падналият панел, тежащ няколко тона, e вдигнат с кран на териториалната дирекция на МИС и е извозен на сметището.
Няма пострадали хора при инцидента, но падналият панел е смачкал лек автомобил, паркиран до блока. Хората от последните етажи на блока са били евакуирани още през нощта. Семейството, от чиито апартамент е падналия панел е настанено при близки. На мястото на инцидента освен екипи на министерството и на полицията е извикан екип строителни инженери от общината за оглед на сградата.
Комисия, формирана със заповед на кмета на Стара Загора, е извършила проверка на конструктивната устойчивост и за безопасността на сградата. Според специалистите не съществува опасност за останалите апартаменти и обитатели на сградата. Разрешено е живеещите да се завърнат по домовете си.
Комисия от община Стара Загора ще провери цялостно състоянието на панелния блок. След ревизията ще бъде препоръчан безопасен начин за възстановяване на засегнатия участък и за цялостното укрепване на блока.
Вижте снимки на срутения панел