Това каза пред БГНЕС управителят Пламен Вангелов. В Лом 4-5 местни фирми предлагат хляб, отделно е конкуренцията в Монтана, където атакуваните производители смятали да разширят дейността си.
"ВИП Симерс груп" е на пазара от две седмици, произвежда бял и типов хляб 650 грама в различен асортимент - опакован, нарязан. Капацитетът на завода е 1500 франзели на час и позволява дневно да се пекат по 20 хиляди хляба, ако има заявки, обясни Вангелов. Доставната цена 72 стотинки според него не е дъмпингова. Собствениците на приватизирания захарен завод няма да се откажат заради инцидента, категоричен е управителят. Те са от Пловдив, единият е в хлебарския бизнес от 90-те години, другият се занимава с търговия. Вече са наети нови шест автобуса, ангажирана е и охрана.
Страхуваме се, каза Пламен Вангелов. Според него няма гаранция, че извършителите на палежа ще се ограничат със стореното предната нощ.
Шест микробуса "Мерцедес", собственост на ВИП Симерс груп", бяха запалени в двора на хлебозавода на фирмата в Лом, потвърди пред БТА началникът на РПУ-Лом старши инспектор Иво Иванов. Той допълни, че автомобилите са напълно унищожени и не е възможно да бъдат ремонтирани и използвани след това. Микробусите били полети със запалителна течност от двама маскирани мъже. Преди това те пребили и вързали пазача на двора - 45-годишен мъж от Лом.