Полицията открила телата в неделя вечерта в град Венде близо до Олпе в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, след като получила сигнал от едно от трите пораснали деца на жената. Предполага се, че бебетата са билие родени живи, но властите изчакват резултатите от аутопсията, за да установят как са починали, заяви представителят на прокуратурата в Олпе Йоханес Дахайм.
Жената и 47-годишният й съпруг и трите им деца - двама синове на 18 и 22 години и 24-годишна дъщеря, живеят от години в града и новината потресла съседите им.
Това бе поредният подобен случай в Германия. При най-ужасяващия от тях една жена от източногерманския град Брискоф-Финкенхеерд бе призната за виновна в непредумишлено убийство и осъдена на 15 години затвор. Тя убила осем свои новородени бебета и ги заровила в саксии, кофи или езерцето за рибки в градината на дома на родителите й. В опит да спасят живота на децата, някои клиники в Германия оборудваха ясли, където жените могат анонимно да оставят нежеланите си бебета.