Приоритетите на ПГ на КБ за лятната парламентарна сесия, която започва от днес, ще бъдат повишаване доходите на населението, качествено и достъпно здравеопазване, реформата в сектора за сигурност.
Висшият съвет на БСП днес ще разгледа въпроса за преструктурирането на МВР, каза още Найденов, цитиран от БГНЕС. Според него ДОТИ и ДОИ се очаква да бъдат с по-висока степен на автономност, възможно е това да бъдат отделни служби в състава на МВР или пък да бъдат като отделна агенция по примера на Агенцията за национална сигурност.
Предвижда се преструктуриране на ГДБОП - концентрация на ресурсите на службата там където има по-висока престъпност. Очаква се да бъде засилено звеното за вътрешни разследвания в МВР. По думите на Найденов 10% от разрешителните за ползване на СРС са били подписвани със запетайка, при 200 случаи не е ясен заявителя. Найденов заяви, че е необходима промяна на Закона за СРС по посока засилване на контрола при прилагане на СРС и пресичане на опитите за изтичане на информация.
ПГ на КБ не подкрепя предложението на двамата народни представители от парламентарната група Иван Илчев и Стоян Проданов за отлагане затварянето на безмитните магазини, но всеки народен представител има право на мнение. Сред приоритетите на БСП Найденов открои още взаимодействие със синдикатите, изборното законодателство, мерките и усилията за повишаване на нивото на усвояване на еврофондовете.