По различни причини - адвокатски прийоми или заболявания на защитници и подсъдимите, на делото не беше даван ход. Адвокатите на Сидеров и днес поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати според тях процесуални нарушения в обвинителния акт, съобщи БТА. Съдът отхвърли искането им.
Малко по-късно обаче СГС прекъсна заседанието. Около 40 симпатизанти не спряха да скандират в подкрепа на Сидеров и се наложи намесата на съдебната охрана. Част от скандиращите бяха изведени от съдебната зала. Делото бе отложено за друга дата.
Пред журналисти Сидеров коментира, че е имало натиск срещу "Атака" по "безпрецедентно брутален начин", съобщи БТА. Според Сидеров случилото се в съда днес не е митинг, а "изразяване на свободно мнение". Поведението си в съда Сидеров определи като пример за "свободна изява на волята, която в България трябва да бъде конституционно защитена". Лидерът на "Атака" смята, че "обвинителният акт по делото е пълен с процедурни грешки. Това не се оцени от съдийката, която очаква да я наградят с висок пост след приключване на делото", каза Волен Сидеров.
Той и съпругата му Капка са обвинени в това, че са подбуждали Павел Чернев към лъжествидетелстване за пътния инцидент. Тогава автомобилът, в който е бил Волен Сидеров, се сблъска с колата на Явор Доков. Заедно с Доков пътували баща му и дядо му. След инцидента Сидеров заяви, че автомобилът, в който са пътували, е бил управляван от Павел Чернев.
В хода на следствието Чернев първо потвърди, а след това се отрече от показанията си, че е управлявал леката кола.
Вижте снимки на Сидерови и агитката им