Това ще бъдат приоритетите в работата на администрацията на новия руски президент Дмитрий Медведев, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Встъпилият в длъжност държавен глава на федерацията ги обяви в слово след полагането на президентска клетва на церемония в Кремъл, добавя агенцията.
За своя най-важна задача на поста Медведев смята "по-нататъшното развитие на гражданските и на кономическите свободи в страната". Той изтъкна и необходимостта в Русия да бъде осигурена "фундаментална роля на правото и истинско зачитане на закона, да се сложи край на правния нихилизъм". Медведев увери гражданите на Русия, че ще положи всички усилия тяхната безопасност "не само да бъде гарантирана от закона, но и реално да бъде осигурявана от държавата". Той обеща да работи "с пълни сили и като президент, и като човек, за когото Русия е роден дом и родна земя".
Новият президент благодари на своя предшественик Владимир Путин за "неизменната подкрепа, която винаги е усещал".
През последните осем години в Русия бяха положени здрави основи за икономическо развитие, за стабилно развитие. Това е уникален шанс, който трябва да използваме максимално, за да стане Русия една от най-добрите страни в света. Това е наша стратегия и ориентир за дълги години напред, заяви руският президент.
Вижте снимки