Трасето се изгражда като през цялото време не е спирало движението на автомобили. Това стана ясно по време на обиколката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кмета на столицата Бойко Борисов по Околовръстен път – София, предаде “Фокус”.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов съобщи, цитиран от БТА, че до края на месеца ще бъде предложено за обсъждане в Министерския съвет искането за над 200 милиона лева допълнително за инфраструктурни проекти от структурния резерв. Около 60 милиона лева от тази сума са необходими за южната дъга на околовръстния път на София.
Президентът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов съобщи пред журналисти, че ако до два-три месеца приключи отчуждаването на терени, пътният възел "Драгалевци" ще бъде готов до 30 август 2009 г. Министър Гагаузов съобщи, че проектът трябва да бъде завършен до края на тази година заедно с пътен възел "Симеоново". Столичният кмет Бойко Борисов каза, че новият закон позволява отчуждителните процедури да вървят по-бързо, защото собствениците сега могат да оспорват само оценката на имотите.
Снимки на братски прегръдки на строежа