Това съобщи пред БГНЕС началникът на болницата генерал Стоян Тонев.
"Нещо повече, той се възстанови по-бързо от очакванията ни", коментира Тонев.
Вчера Ангел Бончев беше преместен от клиниката по реанимация в психиатрия, но състоянието му е достатъчно добро, за да напусне и това отделение. Той дори вече беше разпитван от полицията. Предвижда се при изписването Бончев да бъде придружен от психиатър в дома му.
Специалистите са на мнение, че в състоянието си той не е агресивен, не би могъл да навреди на себе си или на околните. По тези причини психиатрите са решили, че Бончев може да продължи лечението си при домашни условия. През това време обаче той ще бъде непрекъснато под наблюдението на психиатър, като той няма да е единствен, ще работи цял екип, съобщи пред БГНЕС пресаташето на ВМА Оля Манева. Тя уточни, че Бончев няма да бъде изписан като обикновен пациент. Докато си е вкъщи, той ще бъде под охрана.
В кръвта на Бончев след освобождаването му от похитителите са били открити халоперидол и диазепам, съобщи пред Фокус доц. д-р Евгени Белоконски от ВМА. Той обаче уточни, че диазепамът е вземан по желание на Бончев.
Лекарят потвърди информацията, че са рязани пръсти на ексшефа на "Литекс". От лявата му ръка липсват горните фаланги на малкия и безименния пръст, обяви д-р Белоконски. Преди няколко дни шефът на ВМА отрече пред журналисти такова нещо, като обвини медиите, че правят шоу от състоянието на Бончев.
Все още обаче няма никаква информация за съпругата на му Камелия, която също беше отвлечена при предаването на част откупа за освобождаването му. Бончев престоя 50 дни в плен и беше освоводен в тежко психично състояние, неадекватен и с краткосрочна амнезия. По неофициална информация похитителите вече са се свързали с близките на семейството и са поискали откуп и за жената, но засега тя още е в плен.