Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в града, цитирани от БТА.
Детето бе прието в болницата с опасност за живота вчера следобед. 3-годишният Божидар имал мозъчно-черепна травма от удари с пръчка. Състоянието му било изключително тежко и въпреки усилията на лекарите, днес около 10 ч. момченцето е починало.
Началникът на РПУ-Сливен Неделчо Неделчев съобщи, че 19-годишната М.Х., майка на Божидар, която има четири деца, първоначално казала, че той бил ударен от едно от братчетата си, но по-късно е направила самопризнания за вината си.
Тя има двумесечно бебе и сама се грижи за децата си. Изнервена от плача им, посегнала на Божидар предния ден. През нощта състоянието му се влошило, но помощ била потърсена едва около обед вчера.
Родителите на децата са от с. Злати войвода. Живеят на семейни начала. Инцидентът станал в селскостопански имот в района на Сливенските минерални бани, където мъжът е нает за пастир.
М.Х., е задържана и най-вероятно ще й бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража", затова ще се наложи да осигурим полицейска закрила за останалите й деца, каза Неделчев.