Този път нападението е срещу работник от строителна фирма, наета от прокурора от Районна прокуратура-Бургас Димчо Николов да гради триетажната му вила в селцето, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал на 1 септември – рождения ден на човекоядеца, но за него не е съобщавано. Към 17 ч. канибалът се появил в пенсионерския клуб, извадил три патрончета – уиски, мента и мастика, и обявил, че иска да почерпи. Вътре били няколко души, включително 17-годишно момиче. Тогава влязъл 35-годишният Станислав Светлозаров Костадинов. Оказало се, че двамата с Гьоргов се познават, защото три дни по-рано строителят го поканил заедно да прокопаят срещу подялба на надника темел за оградата. Още щом го видял, канибалът се развикал: „Кога ще ми платиш? Ти ме излъга! Имам рожден ден днеска, парите ми трябват да полея!“. Работникът не бил местен човек и не познавал злия нрав на психичноболния човек. Той възмутено отсякъл, че не е лъжец и че ще му плати, когато прокурорът дойде в селото и одобри свършената работа. Гьоргов скочил и забил силен юмрук в лицето му. Последвал и силен ритник. Работникът се срутил по гръб и инстинктивно опънал дясната си ръка напред, за да предпази главата си от третия удар. Петата на канибала срещнала челно дланта му и натрошила костите на китката. Хората вътре се разпищели, а в това време гневният човекоядец се обърнал към момичето зад тезгяха и се заканил: „Тази нощ ще празнуваш с мене!“
Веднага след случилото се Гьоргов е бил откаран с белезници в ареста на РПУ-Средец, откъдето във вторник по обед е преместен в бургаския психодиспансер. Същата вечер уплашеното до смърт момиче е било изведено с автомобил и настанено при роднини в Бургас. Пострадалият Станислав Костадинов е опериран в бургаската болница.
Образувахме две преписки – едната е за нанасяне на средна телесна повреда на работника, другата - за това, че се е самоотлъчил и е нарушил забраната за противообществени прояви, съобщи началникът на РПУ-Средец Георги Иванов.
През 1995 г. България беше разтресена от разкритията за двете жертви на бившия морски капитан. Тогава се разбра, че той е ял от черния им дроб и е пил кръвта им. След няколко години в психиатрия, той беше освободен и през 2004 г. опита да изнасилиа 13-годишно момиченце от Голямо Буково. Тогава от полиция и прокуратура настояваха пред съда да вземе решение за поставянето му под постоянно запрещение в специализирано заведение. Магистратите обаче се съобразиха с мнението на експертите-психиатри, че е антихуманно да бъде затварян в такъв дом пациент, който не може да носи отговорност за постъпките си, както и защото условията в тези заведения били изключително мизерни, а към обитателите в тях се отнасяли като с животни.
Затова след второто му продължително задържане в радневската болница на 1 ноември 2006-а канибалът се прибра у дома си с обещание, че ще си пие лекарствата, а за него ще се грижи 85-годишната му майка. Старицата е против синът й да бъде затварян в лудница.