Това съобщи водещият на сутрешния блок на медията Георги Коритаров, цитиран от БЛИЦ.
Срещу скандалните дупнишки бизнесмени беше образувано досъдебно производство за разгласяване на служебна тайна заради това, че в петък в ефир показаха протоколите от огледа и претърсването на имението в с. Ресилово край Дупница. Тези протоколи са част от следствените материали, изготвени след акцията на прокуратурата, МВР, и ДАНС. Галеви искаха да покажат, че в къщите им не е намерено нищо, което ги уличава в престъпление. По време на предаването водещият изчете документите в ефир.
“Аз да не съм малоумен, че да не знам какво да говоря“. Така Пламен Галев отговори преди дни на репортерите, питали го дали се е консултирал с адвокат какво може да говори пред медиите.
"Намирам всичко това за меко казано, несъстоятелно. Дори и в Наказателния кодекс да има такъв текст, на който прокуратурата се позовава, в конкретния случай действието на съдебната система изглежда повече като професионално безсилие на фона на големите очаквания за борба с организираната престъпност", коментира Коритаров пред вестник "Дневник".