Това съобщи правителствената информационна служба, цитирана от БТА. Цвета Каменова ще бъде и. д. председател на Надзорния съвет на ведомството. В сряда Атанасов ще провери хода на строителните работи на пътен възел "Коритна" край Ябланица и отсечката в прохода "Хаинбоаз" до Вонеща вода.
Целта е новото ръководство да се запознае на място с изпълнението на строителните дейности и възможните срокове за въвеждането на обектите в експлоатация във връзка с наближаващия зимен сезон. Той ще се срещне с ръководствата на консорциумите изпълнители. На пътен възел "Коритна" изпълнители са "Пътстрой 92" АД и "Мострой" АД - София, а на "Хаинбоаз" - консорциумът "Биндер - Пътни строежи Лот 2".
Иван Атанасов е роден през 1959 г. Завършил е икономика и управление на промишлеността в УНСС. Специализирал е финансов анализ на бизнес компании и мениджмънт на проекти в Милано. До месец септември т.г. е ръководител на програмно-целева група за координация, контрол и мониторинг на проекта АЕЦ "Белене" в Министерството на икономиката и енергетиката. От 4 септември до този момент Атанасов бе председател на Надзорния съвет на Национална Агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ).