Христов присъства на погребението на предшественика си на този пост, която се състоя днес. Раданов беше намерен обесен на детска катерушка пред дома си преди дни.
По думите на Христов тепърва трябва да се изяснява мотивът за самоубийството. В четвъртък вечерта, часове преди смъртта си, Раданов е говорил по работа по телефона с няколко свои колеги, включително и със самия Христов. „По нищо не личеше, че може да се случи такова нещо", каза още патоанатомът.
„Ако бях изразил мнение дали е убийство или самоубийство, можеше да спрат погребението. Даже тази сутрин ми се обадиха, че могат едва ли не, да задържат тялото и да не го погребват, макар че вече има достатъчно данни, които изясняват версията", допълни Христов. По думите му при аутопсията на тялото на Раданов не са намерени никакви следи от насилие, освен тези от въжето.
„От наша гледна точка обаче, има доста неща, които могат да се обсъждат и мисля, че няма да е зле и предварителното производство да работи. Има член от Наказателния кодекс за подбудителство към самоубийство. Нека да се изчисти този член и тогава ще говорим повече“, каза още съдебният лекар.
Той бе категоричен, че няма съмнения, че Раданов се е самоубил, но че не е имал тежки заболявания, които могат да бъдат мотив да сложи край на живота си.
В. "Труд" цитира съпругата на Раданов, според която той не би се самоубил, но признава, че напоследък е бил в депресия. Преди много години синът им, който бил шизофреник, също се обесил.