Името на свидетеля обаче не се пази в тайна и той дори даде изявления пред медии.
"Мотивацията ми да свидетелствам срещу бизнеса на Данчо Пръча е, че не искам да лежа за обвинения, за които не съм отговорен", заяви Галин Митов-Синеокия, бивш член на престъпната група на бизнесмена. Той каза, че от пет години не е "активен" член на групировката на Йордан Тонов и затова не иска да плаща за грешките й от това време.
Митов информира, че вече е в програмата за защитени свидетели, но това е станало едва след вчерашното му интервю в пресата, в което разкрива какъв точно е бизнесът на Пръча. В него той назовава имена, свързани с Тонов.
В отговор на въпрос той потвърди, че наяве ще излязат и такива на корумпирани политици и магистрати.
Митов коментира изказване на врачанската прокуратура, че не е сериозен свидетел с думите, че по-скоро тяхното изказване е несериозно, тъй като 10 години в престъпната група е достатъчно време думите му да се вземат насериозно.
Синеокия обаче отказа да коментира повече случая и помоли да не му бъдат задавани конкретни въпроси по делото, защото то е засекретено и рискува да му бъдат повдигнати обвинения.
Днес Пръча и съучастниците му обжалват мерките си за неотклонение пред Софийския апелативен съд, след като преди дни Врачанският окръжен съд ги остави в ареста. Петима адвокати ги защитават. Сутринта те поискаха от съда време, за да се запознаят с обвинителния акт и съдията отложи началото на заседанието за 13 часа.
Пръча, който се смята за най-големия врачански престъпен бос, и групата му бяха разследвани за разпространение на наркотици, склоняване към проституция, изнудвания и трафик на хора зад граница. Обвиненията, които бяха повдигнати на задържаните обаче, са само за склоняване към проституция.
При първото си появяване в съда Пръча каза, че цялото дело срещу него е нагласена работа.
"Това са гнусни инсинуации, не съм извършил нищо от това, в което ме обвиняват. Задържат ме заради мижавите показания на наркозависими проститутки. Аз имам 18-годишна дъщеря, която не знам как да погледна в очите", заяви Тонов, който твърди, че има законен бизнес.