Деветима са задържани в Първо Районно управление /РУ/ на МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане, двама от тях са били без документи за самоличност, а цялата група - във видимо нетрезво състояние. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БТА.
Други двама мъже са нападнали автомобил с фенове на противниковия отбор, в близост до стадион Васил Левски. Те счупили стъкло на автомобила, ритали вратите му и наранили с камък един от пътниците. Тъжителят и двамата му нападатели също са заведени в Първо РУ.
Още един младеж, задържан в близост до стадиона за притежаване на наркотици, е заведен в същото районно управление. За нарушение на обществения ред и предизвикан скандал двама мъже са отведени в Седмо РУ. За неизпълнение на полицейско разпореждане и във видимо нетрезво състояние един фен, буйствал на бул. България, е заведен в Четвърто РУ. Заради счупено витринно стъкло на магазин на булевард Монтевидео един мъж е задържан в Шесто РУ.
Възрастна жена, пътувала в автобус на градския транспорт е била ударена от хвърлен камък на столичния булевард "Васил Левски". Служителите на реда веднага са извикали линейка. 67-годишната пострадала е откарана в Окръжна болница за оказване на медицинска помощ.
Засилени полицейски екипи продължават работата по осигуряване на обществения ред и нормалното протичане на дербито Левски-ЦСКА, добавят от МВР.