Така той отговаря на развихрилата се отново около него интрига, свързана с досието му като агент на ДС, цитиран от БЛИЦ.
Моят гръб е широк, издържал съм доста по-тежки кампании срещу себе си, и то в ония тоталитарни години, които, както се оказва сега, може да са били по-смислени, отбелязва телевизионерът. Да се говори, че преходът е бил дирижиран от такива като него е извън всякаква мярка, не отговаря на никакви стандарти, най-малко на американските, зачеква той задочен диалог с Асен Агов, който го натопи по Би Ти Ви. Кеворкян не пропуска да припомни далаверите на главния консултант на медията (Красимир Гергов), заради които той е следствен от две години.
Твърдението, че интервютата му във “Всяка неделя“ били “милиционерски разпити“ най-много ядосва водещия. Горките хорица - от У.Сароян, до Гор Видал, от Амосов до П.Коелю и още стотици други, изброява той именитите си събеседници.
“Когато храчите срещу “Всяка неделя“ и я наричате предаване с “милиционерски“ похвати, вие просто мърсите милиони хора, които й имаха безгранично доверие. Глупаци ли бяха те или наивници“, пита водещият. Давайте, острете си моливите, всичко обаче отдавна е претеглено, продължава той.
“Всеки е в правото си да избира - между мен и Агов, или Лозанов, или дори ДС. Изборът ми се вижда доста лесен: майната му на Кеворк. Обаче не си позволявайте да цапате “Всяка неделя“.
Но как, по дяволите, ще разделите двете неща, диви се Кеворкян.