Кунева е наградена конкретно заради усилията й за защита на правата на интернет потребителите.
Тази награда е напълно заслужена, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу във връзка с избирането на българския комисар Меглена Кунева за "Европеец на годината" в анкетата на "Еuropean Voice", предаде БТА.
Това е признание за упоритата работа на Меглена Кунева и за нейната ангажираност и всеотдайност през изминалите две години в развитието на европейската потребителска политика. Тя бе източник на вдъхновение за другите със своята работа и всеотдайност, които поставиха тази политика на челно място в дневния ред на Европейския съюз, изтъкна той.
С работата си Меглена Кунева показа забележителни качества и ново мислене, което една нова страна членка може да внесе в Европейския съюз. Щастливи сме, че тя е сред нас, подчерта председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Това са най-високите признания за българин в европейски мащаб и всички в НДСВ са много щастливи за успеха и признанието, което Меглена Кунева постигна само за година и половина упорита работа в ЕК, заяви казала зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова, цитирана в прессъобщение на НДСВ.
Щастливи сме, че по този повод в Европа се говори с уважение за българите и не може да не благодарим на всички наши сънародници, че в кампанията на НДСВ те гласуваха и подкрепиха номинацията на Меглена Кунева, е добавила тя.