"Фиат", "Крайслер" и инвестиционният фонд "Сърбъръс кепитъл мениджмънт" (Cerberus Capital Managemen), който държи 80,1 процента от американската компания, обявиха днес, че са подписали необвързващо споразумение, се посочва в съвместно съобщение, разпространено от Фиат и цитирано от Франс прес, на която се позова БТА.
Германската автомобилостроителна компания "Даймлер" (Daimler) потвърди днес желанието си да продаде останалите 19,9 процента от Крайслер, които тя притежава, предаде ДПА.
Според сключеното споразумение Фиат и Крайслер ще обменят технологии, италианската компания няма да инвестира в американската, но ще осигури достъп до продуктите и платформите си, отбелязва АП.
Вицепрезидентът на Фиат и представител на фамилията Аниели - Джон Елкан, потвърди по-рано днес, че Фиат води преговори с Крайслер, предадоха италианските информационни агенции, цитирани от Франс прес и Асошиейтед прес.
Елкан, цитиран от агенциите АНСА и Апком, заяви следното: "не е тайна, че преговаряме, преговаряме от скоро". Той не посочи подробности около преговорите, отбелязвайки, че повече информация ще бъде получена от предстоящото съобщение и заседанието на управителния съвет на Фиат в четвъртък, предаде АНСА.
Търговията с акции на Фиат днес бе спряна временно при откриването на Миланската фондова борса в очакване на съобщение от компанията след разпространената информация за възможно партньорство с Крайслер.