"Ако РЗС спечели изборите, ще започнем с електроразпределителните дружества. Ние ще разтрогнем договорите с CEZ, ЕОN и EVN ще пуснем акциите им на борсата, щом не задоволяват на първо място интереса на държавата ни и на потребителите. Така ще излезе на бял свят далаверата на Лидия Шулева с 10 милиона лева", закани се Янев, след като откри предизборната кампания, цитиран от в. "24 часа".
"Данъчните власти са източили милиард и 500 милиона лева - толкова, колкото са необходими всички български пенсионери над 70 години да получават по 700 лева, а майчинството да се увеличи със 100 процента", каза още депутатът, който обещава, ако има власт, да възстанови 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".
Той и поддръжниците му са твърдо решени да отворят сметките на българските олигарси в Швейцария и "разни" офшорки. "Знаем къде са парите. 500 наши олигарси държат 80 процента от националния ни капитал", обяви лидерът на РЗС. Според него не е далеч врeмето, когато българите ще имат свободен достъп до следствените арести, където ще пребивават министри, висши държавни чиновници и вицепремиери.
Според Янев в Израел, откъдето той се завърна тези дни, и където обстановката е пуловоенна, полицаите били 20 000, а у нас апаратът бил раздут до 70 000. Да разформирова КАТ и да го префасонира по европейски образец е една от целите на неговата партия. Освен че се обяви за намаление наполовина на броя на родните ни депутати, Янев настоява за нова Конституция и за приемането на специален закон за търсене отговорност на депутати, кметове-феодали, областни управители и общински съветници. Гражданите трябва да имат правото да ги отзовават, ако не изпълняват обещанията си. Прокуратурата пък трябвало да бъде пряко подчинена на изпълнителната власт и премиера, смята лидерът на РЗС. Той не изключва възможността заради корупцията в държавата да бъдем отстранени от Европейския съюз.