Напрежение от триста волта по мрежата на "Е.ОН" остави хората без телевизори, печки и хладилници. Поредната сериозна авария на електроразпределителното дружество ядоса потърпевшите, които тепърва трябва да пишат жалби и да чакат отговор.
Най-засегнат от аварията е Георги Данев. Токовият удар изгорил до основи малкото кафене, което изхранвало цялото му семейството. По думите му за секунди мебелите, уредите и целият му бизнес станали на пепел.
„Изгоря кръчмата, а аз нищо не мога да направя! Не мога да го угася, нищо не мога да направя. Влязох и то нищо не се виждаше вече вътре. Нормално е да съм уплашен, напълно нормално!", разказва Данев.
Никой от пострадалите не знае кога и с колко ще бъде обещетен. Освен десетки семейства в квартала са засегнати и домакинства в Дебелец, Килифарево и съседните села.
„Електроуредите не работеха! Погледнах таблото, беше изгорял бушон! 60 ватова крушка свети като 240-ватова.. ако изобщо има такава!", оплаква се един от потърпевшите Пламен Петров.
От "Е.ОН." обясниха, че до три дни потърпевшите трябва да изпратят писмени сигнали до тях. После специалисти на компанията ще съставят протоколи с щетите и ако се установи, че аварията е по тяхна вина ще поемат разходите за ремонт на повредените уреди.