В района на ГКПП Капитан Андреево и паркинг Генералово, където са протестиращите, има много полиция, предаде EkipNews. Засега пътят не е блокиран.
Обстановката е сравнително спокойна. На пункта е оживено заради присъствието на автомобили и автобуси и микробуси с турски гастарбайтери. Част от трафика е отклонен през ГКПП Лесово заради тежката катастрофа, станала на път Е-80 тази сутрин. Телевизионни екипи на централни и регионални медии също са на пункта.
В петък от РЗС заявиха, че ще блокират границата с Турция, ако правителството и министерството на външните работи не намалят наполовина 123-те секции, отворени на територията на южната ни съседка. Същия ден протести имаше и на привърженици на "Атака".
Митингът на РЗС е под мотото „Спри доганизацията” и събра привърженици и на ВМРО, ЗНС, БЗНС, ЕНП, Нова десница и граждански организации от Хасково, Бургас, Русе, Пазарджик, Пловдив, Кърджали и Свиленград, предаде БГНЕС. Протестиращите заявиха, че управляващите и българските институции са дезертирали от защитата на националните интереси и затова се налага самите граждани да защитават държавата. Въпреки подаденото официално заявление на РЗС за мирното събитие, на мястото бяха изпратени сили на жандармерията и гранична полиция, които започнаха да изтласкват хората, сърбали се под звуците на патриотична музика.