Сега българите очакват решението на административния съд във вторник или сряда, съобщи в електронното си издание в. "Телеграм", цитирано от БТА.
Българите бяха арестувани във вторник въз основа на секретно циркулярно писмо на френското министерство на имиграцията и интеграция, което изисква всички български и румънски граждани да искат от властите разрешение за работа на всеки три месеца, независимо от факта, че може да са наети с напълно редовни трудови договори. Техният адвокат изтъкна, че българските власти не са били информирани за секретното циркулярно писмо.
Арестът на българите изненада техният ръководител, Рамеш Вора, който изрази възмущение от условията, при които те са били задържани. Той възнамерява да отнесе случая към Висшия съвет за борба с дискриминацията и в подкрепа на равенството. Ако административният съд не намери някакви доказателства срещу българските работници, строителните работи могат да бъдат възобновени скоро, отбелязва изданието.
Българските работници са били наети легално от строителната фирма, но въпреки това са станали обект на вниманието на френската полиция, която извършва операции за идентифициране на нелегални имигранти в цялата страна.