"Аз ще има дам разрешение и ще заседаваме на открито пред храма "Александър Невски" всички заедно. Тогава ще има обединена опозиция", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС. Той смята, че по този начин ще се разбере, че в парламента ще останат само представителите на БСП и ДПС. Столичният кмет смята, че депутатите могат да изкарат няколко месеца без заплати. След като работниците от "Кремиковци" живеят без заплати по няколко месеца и депутатите могат да изкарат два-три месеца без заплати, каза още той. Борисов смята, че с искането на опозицията да бъде отстранен българският държавен глава Георги Първанов излишно се хаби енергия. Борисов каза, че Първанов си върши добре работата, "дори много добре". Борисов отново повтори, че в момента България има най-крадливото правителство.
"Атака" призовава опозицията да напусне парламента веднага, а вотът на недоверие да бъде внесен още днес, това заяви пък в кулоарите на парламента лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БТА. Той обясни, че необходимите подписи за шестия вот вече са събрани и няма защо да се чака 24 юли, за да бъдат внесени в НС. Освен това докладът на Еврокомисията вече е публикуван в пресата, добави Сидеров. Според него след внасяне на подписката следва демонстративно напускане на парламента. От партията обаче предлагат опозицията да влезе в пленарната зала в деня на дебата по вота, за да заяви своята позиция по отношение на тройната коалиция. През останалото време трябва да сме навън, за да не легитимираме това управление, обясни лидерът на "Атака" и изрази готовност неговите съпартийци и сами да излязат от Народното събрание. Това обаче щяло да се изтълкува като екзотика и нямало да има ефект.
Сидеров отчита, че не е било грешка, че опозицията напусна вчерашното заседание на консултативния съвет по национална сигурност при президента. Лидерът на "Атака" подчерта, че Първанов не е диалогичен с опозицията и иска да наложи своето мнение, включително и като закриля престъпни кръгове, които източват еврофондовете.
Днес в 10.00 ч. опозиционните партии започнаха преговори за процедурата по отстраняване на държавния глава.