Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по bTV, цитиран от БЛИЦ. Той очаква след парламентарните избори в Кърджали и в други обасти с турско население да има терористични действия, като взривове на автомобили или на джамия.
Ахмед Доган винаги се е ориентирал към първата политическа сила, за да може да влезе във властта, каза още Бойко Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ не само няма да прави коалиция с ДПС, но и ще ги извади от властта.
От ДПС за първи път се стреснаха, че няма да са на власт и единственият им ход след изборите е да заложат на етническата карта, подчерта кметът на столицата. Според него когато хората на Доган освободят техните министерства и фондове, ще излязат наяве всичките им злоупотреби. Сега никой няма да посмее да ги разследва, но когато аз дойда на власт, ще докажа всичко, заяви още градоначалникът. По думите му, който е извършил икономически престъпления, трябва да си понесе отговорността.
"В ДПС настават процеси, които изнервят неговото ръководство", каза по-късно на пресконференция Борисов, цитиран от БТА. "Обикалям смесените райони и виждам, че има много хора от ДПС, които са готови на всичко, за да останат на власт", продължи Борисов в отговор на въпрос дали е възможен етнически конфликт в страната.