Бизнесменът, който стои зад партия ЛИДЕР, допълни в словото си пред 5000-те делегата, че „бъдещето на Европейския съюз логично върви към нашия регион”.
Според Ковачки, освен икономическите резултати, които могат да се извлекат от дунавско-черноморското сътрудничество, много важен е и културният обмен.
Движение НАПРЕД ще обединява ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз, предаде БГНЕС.
Красимир Каракачанов каза, че целта пред коалицията е да „оправи разбитата каруца”, правейки асоциация с народната приказка. Движение НАПРЕД е коалиция, която на парламентарните избори трябва да бъде поне трета политическа сила”, заяви от своя страна зам.-председателят на ЗНС Стефан Личев.
Коалицията обяви политическата си програма от 10 точки. Тя бе прочетена от Красимир Каракачанов. НАПРЕД ще работи за държавна политика, подчинена на националните интереси, насърчаване на производителите и предприемачите, повишаване на благосъстоятелността на българските граждани, повече власт на хората, реални субсидии за земеделските производители с европейски и национални средста, излизане от демографската криза чрез стимулиране на семействата с 2 или 3 деца, качествено образование, ефективно и достъпно здравеопазване, държавата да бъде гарант на сигурността на хората,за бързо и ефективно правосъдие
. Бяха прочетени поздравителни адреси от Гергьовден, ЕНП и „Защита”.