На този етап българските граждани могат да преминават през ГКПП Свиленград–Орменион, но гръцките фермери обявиха, че ще блокират работата и на трите пункта, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Няма признаци да бъде блокирано движението през ГКПП Свиленград - Орменион тази вечер. Движението през пункта е нормално, съобщи началникът на Регионалната гранична служба в Смолян комисар Тодор Георгиев. Той поясни, че по информация от пътуващи граждани има струпана селскостопанска техника на пътни артерии в посока към Александруполис - на разстояние около 100 - 150 километра от границата.
Гръцките гранични власти са уведомили българските си колеги, че днес в 14.00 часа гръцки селскостопански производители са блокирали работата на ГКПП-Ексохи. Час по-късно гръцките фермери са разположили селскостопанска техника, която блокирала пропускателната дейност и на другия граничен пункт – Промахон.
През двете ГКПП-та се пропускат само линейки, болни хора, пешеходци и коли със специален режим. Главна дирекция “Гранична полиция” поддържа непрекъсната връзка с гръцките гранични власти, увериха от МВР.
По пътя има полицейски патрули, които предупреждават шофьорите, че пътят е затворен. Съветът на служителите на Гранична полиция към шофьорите, които имат намерение да пътуват днес до Гърция, е да не тръгват, ако е възможно.