Това заяви депутът от ОДС Христо Кирчев след първия кръг от консултации между парламентарната опозиция за започване на процедура по отстраняване на държавния глава. Според Кирчев, цитиран от БТА, стрелбата по споменатите спонсори говори, че те самите "не са чисти като личности".
В разговорите са участвали представители на пет парламентарни групи - ДСБ, ОДС, БНД, БНС, "Атака", както и независими депутати. ДСБ и на БНД имат по 16 народни представители, ОДС и БНС - по 14, а "Атака" - 11. От опозицията заявиха, че няма да търсят коалиционния партньор на БСП - НДСВ за съмишленик и започнаха да събира подписи в подкрепа на искането за президентската оставка.
"Липсата на морал у президента ни кара да настояваме за неговата оставка и ще продължим да събираме доказателства за измяната му към страната с неговото поведение", категоричен беше Кирчев.
По-рано обаче Любен Корнезов заяви, че импийчмънт на президента е невъзможен, тъй като това може да стане само с решение на Конституционния съд и то ако Първанов е нарушил закона. (Виж линка)
Президентът трябва да понесе своята отговорност като конструктор на тройната коалиция, заяви междувременно и кметът на София Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Според него държавният глава трябва да спре да защитава управляващите. Столичният кмет отново призова и премиера Сергей Станишев да си подаде оставката, заедно с цялото правителство, и да предизвика предсрочния избори, подобно на покойния Николай Добрев през 1997 г. Според Борисов опозицията трябва да излезе от парламента, за да се покаже на Европа, че българските опозиционни партии са единни.