В Трето гражданско отделение на районния съд се излагат всички имоти, които са били ипотекирани и собствениците им не са успели да върнат кредитите на банките.
Имотите са предимно апартаменти, къщи, цели сгради, земеделски земи, земи в регулация. Не повече от 4-5 са обявите за движима собственост, която се продава чрез съдия-изпълнител. Тук могат да се видят обяви за търг на класически двустаен панелен апартамент апартамент в жк “Люлин“ за 36 хиляди лева. Жилище от 60 квадратни метра в жк “Младост“ 4 е обявено с първоначална тръжна цена от 75 000 лв.
3-етажна сграда, собственост на един човек на бул. „Васил Левски“ в София, е обявена от съдия-изпълнител за 821 000 лв. Апартамент от 100 квадрата в жк “Стрелбище“ има първоначална тръжна цена от 205 000 лв. Същата е и първоначалната тръжна цена на 5 дка в квартал „Враждебна“ край София.
Най-скъпият автомобил, който се продава от съдия-изпълнител тази седмица, струва 4 800 лв.
Пред обявите в сградата на бившото ГУСВ почти постоянно има хора, които прекарват най-малко по половин час в четене на отделните съобщения. Някои от тях споделиха, че редовно се интересуват от новите обяви и участват в почти всеки търг за продажба на ипотекиран имот. Възможно е в процеса на наддаване цената да достигне 100 процента увеличение над първоначално обявената.